Bármit megkaphatsz, ha képes vagy elfogadni!

Azt gondolhatjuk, hogy képesek vagyunk bármit elfogadni, és azt hisszük, hogy természetes mindazt elfogadni, amire vágyunk, csak hát nem kapjuk meg, hiába szeretnénk, hiába kérjük. Nézzük más szempontból és fordítsuk meg!

Bármit megkaphatsz, csak nem tudod elfogadni! Milyen izgalmas így?

Mindenki ismeri az ötös lottót. Legalább egyszer mindenkinek az eszébe jutott már, hogy milyen jó lenne megnyerni – megkapni a nyereményt-, és teljesen jogosan azt is gondoljuk, hogy nekünk az jár, azonban valamiért mégsem nyerjük meg. 

Ilyenkor általában megmagyarázzuk magunknak, hogy nem állt mellénk a szerencse, vagy még többen már azelőtt lemondanak róla, mielőtt cselekednének, azaz fel sem adják a szelvényt, mondván: “úgysem lehetséges”, vagy “biztos nem én nyerem meg”, “nekem nincs szerencsém”, stb.

Ha a férfiakkal kapcsolatban keressük ugyanerre a választ, és éppen egyedül vagyunk, akkor ugyanúgy megfogalmazódik bennünk, hogy a vágyott férfit miért nem érjük el? Éppen azért nem, ahogy az ötös lottót sem tudjuk megnyerni. Vagy azért, mert már akkor lemondtunk róla, mielőtt felvettük volna vele a kapcsolatot, vagy pedig nem tudjuk őt elfogadni – mint ajándékot-, mert tudatalatt olyan program fut, ami megakadályozza mindezt. 

Mi ez, ha nem önszabotázs és az elfogadás képességének a megtagadása vagy hiánya?

Tudatosan lehet, hogy akarjuk, azonban a tudatalatti egészen mást diktál, más mintára emlékeztet minket, más programot futtat, és egészen más energiát küld ki a körülöttünk lévő láthatatlan mezőbe, amire aztán negatívan reagál a környezetünk.

Ebből adódóan FÜGGÜNK a tudattalantól és annak tartalmától, így a múltunktól is, hiszen a tudattalant a múlt táplálja..…és egészen addig függeni is fogunk, amíg meg nem változtatjuk. Addig nehéz és küzdelmes lesz életünk, addig nem fogunk tudni elfogadni, hiszen a tudattalan irányítja az éltünket, a tudattalan tartalma alapján hozunk meg döntéseket, az alapján választunk és az alapján reagálunk. …nem utolsó sorban az alapján érzünk, tehát minden egyes felbukkanó érzés a múltból ered.

Ha nem érjük el a céljainkat, a vágyainkat, akkor feltételezhető, hogy olyan energetikai lenyomatok vannak bennünk, amik az elutasításra, az ellenállásra sarkallnak minket, és ezekre az energiákra reagál a környezetünk, és még az ötös lottó is. 

Nem tudunk elfogadni, vagy ha már tudatosan is lemondunk a vágyainkról – a fent említett példák-, akkor még rosszabb a helyzet, ugyanis nem csak elfogadni nem tudunk, hanem még az egyéb képességeinket is megkérdőjelezzük, és már azelőtt lemondunk a vágyainkról, mielőtt cselekednénk, így biztosítjuk az önigazolást:  “Na ugye, megmondtam!” 

Az Univerzum mindent megad nekünk, csak nem tudjuk elfogadni még akkor sem, ha akarjuk, mert a tudattalan mást diktál.

Ellenállás

Ahhoz, hogy tudjunk elfogadni, ahhoz először el kell engedni az ellenállást. Amíg ellenállunk, tagadunk, addig nem tudunk elfogadni. Amíg ellenállunk, addig küzdünk és elutasítunk. Amíg ellenállunk, addig nem tudunk nyitottak és befogadóak lenni. Amíg tudattalanul ellenállunk, addig megtagadunk mindent magunktól. Amíg ellenállunk, addig a jót sem tudjuk befogadni és megengedni magunknak, így a vágyainkat sem, még akkor sem, ha tudatosan mást és jobbat akarunk!

Nagyon sokan a túlélés érdekében rendíthetetlen sziklává változtunk, ami mozdíthatatlan és ellenáll minden viharnak. Ellenáll mindennek, amit az élet magával hoz és rá testál. Ez a kőszikla képes túlélni, képes megvédeni magát, képes minden kardvágást hárítani, és kisebb karcolásokkal megúszni. Ez a kőszikla rendíthetetlen és mozdíthatatlan, mert így tud ellenállni, így tudja megvédeni magát. Azonban, ha rendíthetetlenek és mozdítatlanok vagyunk, akkor vajon képesek vagyunk-e haladni és elérni a céljainkat? Ha rendíthetetlenek és ellenállóak vagyunk, akkor vajon képesek vagyunk-e megengedni és befogadni?

A kőszikla egyhelyben áll, túlél és ellenáll. Igaz, hogy megvédi magát és mindent, amit meg kell védenie, de akkor is ellenáll és nem tud befogadni, nem tud elfogadni. Ahhoz azonban, hogy el tudjunk fogadni – mindazt, amire vágyunk-, hogy megérkezzen hozzánk az, amit célul kitűztünk, ahhoz meg kell mozdulnunk, ki kell mozdítanunk magunkat az ellenállásból, meg kell szűntetnünk a kősziklát. Ez pedig félelmetes lehet, mert azt gondolhatjuk, hogy akkor megszűnik a biztonság. Azonban, ha el akarjuk engedni, akkor bíznunk kell magunkban, az Univerzumban, és mindenek előtt megengedőnek szükséges lennünk.

Megengedés

Megengedni magamnak, hogy másképp legyen, megengedni magamnak, hogy elérjem azt, amire vágyom. Megengedni magamnak a jót és a legjobbat, és megengedni magamnak a biztonságot. Megengedni, hogy elhiggyem: “Jó vagyok”, “szerethető vagyok”, hogy “megérdemlem”, mert mindez jár, és nem kell sem érte, sem ellene küzdenem.

Addig azonban megengedni sem tudok magamnak, amíg meg nem bocsátom magamnak és másoknak a sérelmeket, a bántásokat – önbántás is-, a haragot, a bizonytalanságot, a tehetetlenséget, a fájdalmat, a szégyent, a gátlást. Addig, amíg önszabotázs, önbüntetés, önkorlátozás, önkontroll és függés van bennem jelen, addig, amíg haragszom magamra, amíg utálom magam, addig nem tudok megengedni. A megengedéshez önbizalomra is szükség van.

Addig nem tudok megengedni magamnak, amíg úgy gondolom, hogy:

  • nekem ez nem jár,
  • ezt nem érdemlem meg,
  • én ehhez kevés vagyok,
  • nem vagyok elég jó,
  • nem szeretem magam,
  • árnyéka vagyok önmagamnak, stb.

Origó

Mindig minden ok és okozat. Minden mindenre hatással van és talán az a legnehezebb, hogy megtaláljuk azt a kiinduló pontot az életünkben, ahol elrontottuk, ahol elkezdtük magunkat bántani és ahol elkezdtük megtagadni a megengedést, ahol elkezdtünk ellenállni…. és ez nem is biztos, hogy csak egyetlen esemény vagy pillanat az életünkben.

Ahhoz, hogy azt gondoljam magáról, hogy “én ezt megérdemlem”, “nekem ez jár”, ahhoz szükséges megtalálni azt a pontot az életben, amikor kialakítottam magamnak azt a fajta meggyőződést, hogy “nekem ez nem jár” és “én ezt nem érdemlem meg”, ugyanis nem mindig gondoltuk így. Valaha, valamikor szerettük magunkat és megengedtünk magunknak mindent. Azonban az életünk során a szülők, a minták, a megtanultak és a környezetünk feltételeket szabtak, amik elhitették velünk, hogy: “nekünk nem lehet”, “nekünk nem jár”, “nekünk nem szabad”, ezért megtagadtuk magunktól az elfogadást is, és kialakult egy Origó pont, ami a jelen működésünket és az életünket is meghatározza.

Volt egy pont az életünkben, amikor megváltozott a gondolkodásunk, és egy új, negatív gondolkodás vette át a helyét. Egy tagadás, egy ellenállás, egy küzdelem. Volt, amikor még minden szép és jó volt, és bármit képesek voltunk elérni, megkapni, elfogadni, de történt egyszer valami, ami miatt ez megváltozott. Ezt a pontot, ezt az origót érdemes felkutatnunk magunkban és felülírni a negatív meggyőzősét pozitívra.

Számtalan és egy origó pont lehet, és ezek az origók összeadódnak, amik aztán megkeseríthetik az életünket.

Ahhoz azonban, hogy megengedjünk magunknak és el tudjunk fogadni, elengedhetetlen, hogy feloldjuk az origót, vagy egy újfajta gondolkodásmódot alakítsunk ki nem csak ismeret, hanem tapasztalat és tudás alapján.

Blokkok

Amíg az origónál lévő blokkok hatnak ránk, addig ellenállunk, és hiába szeretnénk tudatosan megváltoztatni az életünket, és bármennyire szeretnénk elfogadni, nem fogunk tudni. 

Ha tudatosan azt is gondoljuk, hogy: “képes vagyok elfogadni a lottó ötöst” “enyém lehet a vágyott férfi”– de még mennyire – és még fel is adunk egy lottószelvényt és teszünk lépéseket a férfi felé, akkor sem fogjuk tudni megnyerni, elérni, mert tudatalatt ott van az ellenállás, az Origó, ami miatt nem tudjuk megengedni magunknak, ami miatt nem tudjuk elfogadni. Hiába adunk fel hétről hétre lottót, nem fogunk nyerni, hacsak meg nem találjuk az összes origót, ami megakadályoz az elfogadásban, így a lottó ötös megnyerésében.

Elfogadni tehát sokkal több, mint egy puszta gondolat. Érdemes tudatosan megfigyelnünk magunkat, hogy mikor és milyen módon keletkezik bennünk ellenállás, és ha az tudatosítjuk, akkor lehet, hogy hamar eljuthatunk az origó egyik aspektusához is, amit ha feladunk magunkban, akkor elkezdődhet a változás. 

Tanulj meg elfogadni és megváltozik az életed. Ha nem tudod, hogyan tedd meg a kezdő lépéseket, vagy hogyan találd meg az origót, akkor a segítségedre lehetek az Origó Centrum Feltárásában az egyéni módszerek segítségével.

Csodás napot!

Tari Valéria

Leave a Reply

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: