Szent Kakaó

Holisztikus gyógyító, spirituális tanító

A ceremóniákon használt kakaó eltér a boltokban kapható tiszta minőségű kakaóporoktól. Ennek a speciális kakaóbabnak a termesztése a Maja és Olmék civilizációktól származó hagyományokon alapszik. A Közép-amerikai indián törzsek fáradozásának, áldozatos munkájának, és hagyományőrzésüknek köszönhetjük, hogy fennmaradt ez a csodálatos medicina.

A nyers kakaóbab a szüretelést követően egy fermentációs eljáráson megy keresztül, majd enyhén pirítják vagy napon szárítják. Ezt követően fejtik le róla a héját, és a kőőrlés után péppé alakítják. Nem adnak hozzá semmit, de nem is vesznek el belőle. A bab zsírja így érintetlen marad, segít egyensúlyban tartani a stimuláló tulajdonságait, és megkönnyíti a hosszabb ideig tartó felszívódást. 

Miért Szent Kakaó?

Az ókori mezoamerikai civilizációk évezredeken át használták a szakrális tulajdonságokkal bíró kakaót eredeti formájában, hagyományokat őrző módon ünnepségeken, és ceremóniákon. Az őslakosok a bölcsességüket és a gyógyító erejüket ebből a kakaóból nyerték, ugyanis a kakaó a saját szelleme mellett képes összekapcsolni minket Földanya szellemével is. A szertartásokon tehát a növény-, és Földanya energiáit, bölcsességét, és szellemét mi is megtapasztalhatjuk, segítségül hívhatjuk, hogy választ kaphassunk kérdéseinkre és hogy gyógyítson minket. 

A ceremoniális Szent Kakaó egy sokdimenziós medicina. Gyógyító ereje hat az önszeretetünkre és tiszta tudatunkra. Megnyitja szívünket, és pszichedelikus hatások nélkül, gyengéden, lágyan mutatja meg a tudattalanban rejlő gátló programjainkat. Intenzív képvilágon, gondolatokon keresztül vezet el a mélységekbe. Megmutatja legmélyebben megbújó gyökérproblémáinkat, és segít feloldani hiedelmeinket. A tiszta szándék által-, és elvárások nélkül megélt szertartás hatalmas, életet pozitívan befolyásoló, sorsfordító áttörésekhez vezethet. 

Az eufórikus állapot mellett elengedhetjük negatív érzelmeinket, és kapcsolódhatunk a tiszta szív energiájához. 

Ez a kis bab valódi elixír és gyógyital, amit spirituális rituálékon alkalmazunk, hogy megtapasztaljuk az Univerzum végtelen és feltétel nélküli szeretetét. 

Szent Kakaót inni, egyet jelenthet a gyógyulással, kapcsolódással, és az inspiráció teremtésével. A rituálé közvetlen pozitív hatással lehet egyéni jólétünkre, valamint globális ökoszisztémánkra is. 

Csodálatos érzéseken keresztül nyitja meg szívünket, amelynek eredménye egy békés, emelkedett, fizikai- és szellemi állapot. Kellemes érzések árasztanak el, és meghittséget tapasztalhatunk. Lágy energiájának köszönhetően magasabb tudatállapotokat élhetünk meg.

Amit még érdemes tudni a Szent Kakaóról

Széles körben ismertté vált, hogy a kakaó kiváló, egészséges élelmiszer, de a ceremóniás Szent Kakaó előnyei ennél sokkal messzebbre mutatnak. A Criollo kakaófa termése a Criollo kakaóbab, egy vad törzs, ami kevésbé szívós és enyhébb ízű, de magasabb koncentrációban vannak benne jelen az olyan egészség-helyreállító és stimuláló vegyületek, mint a szerotonin, teobromin, proantocianin, anandamin, metilxantinok, tritofán, feniletilamin és még sok más, amelynek fogyasztása során különösen erős, szívmelengető érzést érezhetünk. 

Ez az érzés segíthet abban, hogy békés, nyitott, és emelkedett fizikai állapotba kerüljünk a szertartás során. 

Mit nyújt még?

  • 54% teljes tisztaságú kakaóvaj, ami az egészséges zsírok forrása
  • Teljes táplálékforrás a Természet szándéka szerint: flavonoidok, fehérje, polifenolok, nyomelemek, szénhidrát, ásványi anyagok, vitaminok, rostok stb.
  • Szuperélelmiszer, amely különféle fitotápanyagokat tartalmaz, például ként, magnéziumot és feniletilamint
  • Fellendíti az energiát 
  • Fokozza az összpontosítást és a koncentrációt
  • Energetizálja a szívet
  • Segíti a kreativitást
  • Energetikai gyógyító
  • Hozzáférést enged a megértéshez, a bennünk rejlő bölcsességhez

Miért Holisztikus?

A Szent Kakaó szertartáson résztvevők arról számoltak be, hogy a rendszeres fogyasztás segítheti kezelni az ADD-t, az ADHD-t, és a depressziót is. 

Belső folyamatiakban különleges mélységet élhetünk meg, erős vizuális hatást válthat ki, és egy sámáni utazásban lehet részünk. Támogatja a lelki felemelkedést, mélyebb megértésben feloldhatja az energetikai blokkokat. Szeretetteljesebbnek érezhetjük magunkat, és kreativitásunk is szárnyra kaphat. Különlegesen nagy segítség kreatív munka, művészet, írás, vagy egy project kidolgozásánál. 

Egyes hagyományok úgy vélik, hogy minden növénynek van szelleme. Nem is olyan régen az emberek még összhangban éltek a természettel. A növényeket intelligens élőlényként és gyógyítóként látták a saját fényükben. A mai táplálék kiegészítők is gyógynövények, vagy azokból nyert formula, amik azt a célt szolgálják, hogy kapcsolatba lépjünk az elérhető ősbölcsességgel. 

Ha részt veszel egy kakaó ceremónián, szinte lehetetlen, hogy ne tapasztald meg a kakaó bölcs szellemét. Mindenki számára másképp jelenik meg, de általában játékos, szelíd, és segít összekapcsolni a saját mélyen gyökerező bölcsességeddel. 

Hogyan zajlik a Szent Kakaó Ceremónia?

… legfontosabb, hogy elvárások nélkül, tiszta szándékkal legyél jelen….

A ceremónia egy rövid szándékmegfogalmazással kezdődik, amit körben ülve megosztunk egymással, és felajánljuk a Kakaó szellemének, valamint Földanyának is, kérve őket, hogy segítsenek bölcsességükkel. 

Ezt követően egy légző és meditációs gyakorlatra hívlak, hogy megérkezz, ellazulj, és megfelelő meditatív állapotba kerülj.

Pár perc néma csend után autentikus gyógyító zenékkel, hangszerekkel segítem a folyamatodat, ami 1, de akár 2 órás is lehet. 

Ebben az állapotban kapcsolódhatsz a növény,- és Földanya szelleméhez,  energiáihoz, és megtapasztalhatod bölcsességüket, segítő szándékukat, gyógyító szeretetüket is. 

Ebben a mély, Théta állapotban lehetőséged lesz, hogy szembenézz gátjaiddal, a tudattalanban meghúzódó negatív programjaiddal, nehéz érzéseiddel, és a benned rejlő megoldással is. 

Kérdéseket is tehetsz fel, és ha elég nyitott vagy, tiszta a szándékod, és képes vagy befogadni a növény- és Földanya energiáit, akkor válaszokat is kaphatsz tőlük. 

Előfordulhat, hogy olyan blokkot fedezel fel magadban, ami megterhelőbb, esetleg nehezebb. Ekkor ott leszek melletted és az Isteni energiákat segítségül hívva segítek a folyamatodban. 

A tértartás mellett energetikai segítséget nyújtok, ha szükséges, akkor megérintelek, megmozgatlak, esetleg tisztítalak. 

A hosszú belső utazást követően lassan visszajövünk, amit szintén vezetni fogok.

Amikor mindenki visszatért a jelenbe, akkor egy rövid megosztás következik körben ülve, hogy kivel mi történt, mit tapasztalt. 

Ezt követően lezárjuk a ceremóniát, elbúcsúzunk, és elvisszük magunkkal a tapasztalatainkat, a megtanult bölcsességeket. 

Ha valós eredményeket szeretnél elérni, ha valódi változásra vágysz, ha tudni szeretnéd az okokat, hogy miért nem sikerül, miért nem tudsz változtatni az életeden, akkor itt a helyed. Gyere és nézzünk együtt szembe az Isteni gyógyító energiák segítségével a tudattalanban lévő blokkokkal. Itt jelentkezhetsz csütörtökig a következő Szent Kakaó Ceremóniára.

Csodás napot!

Tari Valéria

Leave a Reply

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: