Hogyan legyek vonzó nő?

90-60-90, azaz mell, derék és csípő arány. Általában ezt kapcsolják a női vonzerőhöz. De attraktivitásunk valóban csak ettől függ? Ez lenne a vonzó nő?

A fizikai jellemzők, mint a vékony derék, a hosszú lábak és a közepesen nagy mellek valóban fontos szerepet játszhatnak a vonzerő meghatározásában és a potenciális pár kiválasztásában, de ez korántsem elegendő.

Átfogó eredmények azt mutatták, hogy a férfiaknak fontos a vizuális inger. Figyelmük elsősorban az arcra, a mellre, és a női testközépre esik, ami alátámasztja az evolúciós nézetet, hogy a női test reproduktív szempontból releváns régiói fontosak a női vonzerő szempontjából. ..egy pillanatig.

A női külső

Ahhoz tehát, hogy már az első pillanatban is magunkra vonzzuk a figyelmet, valóban fontos lehet, hogy megjelenésünk is tükrözze vonzó nőiességünket. Figyelemfelkeltéssel ugyanis lehetőséget és teret adhatunk a férfinak. – nemcsak a párkapcsolatok kezdetén, hanem a párkapcsolaton belül is.

Jó, ha igényesek vagyunk külsőnkre, ápoltságunkra, hajunkra, sminkünkre és néha nem baj, ha tudunk élni a női praktikákkal. Ilyen a személyes kedvencem is: piros hosszú ruha, vagy piros magassarkú.

Nagyon sok nő azonban nem elégedett a külsejével, ezért úgy gondolhatja: “Szeressen magamért, és ne a külsőmért”, vagy “Amelyik férfi csak a külsőmet nézi, az nem is gondolja komolyan.”  és “Nekem nem kell olyan férfi, aki a külső alapján ítél.”

Valóban nagyon sok férfi – és nő is – visszaél a külső adottságokkal, de ha a fizikai megnyilvánulás hallatán megfogalmazódik bennünk az ellenállás, akkor lehet, hogy érdemes magunknak feltenni az alábbi kérdéseket:

 • “Lehet, hogy irigy vagyok?”
 • “Miért zavar, ha valaki jól néz ki?”
 • “Miért nem teszek azért, hogy én is jobban nézzek ki?”
 • “Miért jó nekem így?”
 • “Miért fogadom el, hogy én ilyen vagyok?”
 • “Mi akadályoz abban, hogy jobban nézzek ki?”
 • “Miért gondolom, hogy csak a belső értékek számítanak?”

Válaszként általában kifogások, és nem valódi ellenérvek érkeznek.

 • “Nincs időm magamra.”
 • “Nem vagyok irigy, CSAK….”
 • “Gyerek mellett nem lehet.”
 • “Dolgozom, háztartást vezetek, és ott vannak a gyerekek is.”
 • “Nem vagyok már fiatal.”
 • “Fáradt vagyok.”
 • “Nem zavar, ha a másik jobban néz ki, DE…”
 • “Nem vagyok címlaplány.”
 • “Nincsenek meg hozzá az adottságaim.”
 • “Ez hülyeség.”
 • “Nem érdekel a külső.”
 • “Nem tehetek róla.”

Vannak olyan esetek, amikor tényleg nem tehetünk róla, mert olyan betegségben szenvedünk, ami valóban megakadályoz minket a pozitív külsőben. De ha csak gondoljuk, hogy; nem vagyok elég szép, vagy nincs jó alakom, valamint a fent felsoroltak jutnak először eszünkbe, akkor sajnos saját magunknak gyártunk kifogásokat. Ezzel csak védekezünk, ugyanis lehetünk attraktívak az arc szépségétől, vagy az alak formájától függetlenül. Csak rajtunk múlik hogyan érezzük magunkat a bőrünkben. Minden tőlünk függ.

Ha belül szépek vagyunk, akkor az kifelé is sugárzik

Lehet, hogy a férfi valóban elképzel minket “Éva kosztümünkben”, azonban ez a kép a pillanat töredéke alatt össze is dőlhet, ha nincs kisugárzásunk, belső szépségünk, karakterünk, tartásunk és magabiztosságunk. A külső ugyanis valóban nem minden!

A vonzó nő öntudatos, tudja, hogy kicsoda, ismeri az értékeit, tudja, mit akar, tisztában van önmagával, és éppen ezért vonzó a férfiak számára is. Ha egy nő karizmatikus és rendelkezik tartással, a férfi azonnal megérzi, mert hatással van rá

Amikor kritizáljuk magunkat, az gondolati szinten is azt üzeni a férfinak, hogy távolodjon tőlünk. Amikor elégedetlenek vagyunk magunkkal, akkor megtagadjuk a lehetőséget, hogy észrevegyenek minket. 

Ha viszont értékeljük magunkat és kellő önbizalommal rendelkezünk, akkor az befolyásolja a külsőnket is, és képesek vagyunk lehengerelni a környezetünket. 

Mindig olyanok vagyunk kívül, amilyenek belül

Ha bent rendben vagyunk, az meglátszik a külsőnkön is. Valóban csak az tud kívülről is vonzónak látszani, aki belső értékeit rendebrakta. Aki rendben van önmagával, elfogadja önmagát, aki jól érzi magát a bőrében, az képes azért tenni, hogy megjelenése is imponáló legyen. Az elhízás, az igénytelenség, sőt, még a betegségek nagy része is a belső feszültségeinktől és hitrendszereinktől függhetnek. Ha ezeket helyretesszük, önismereti módszerek segítségével kidolgozzuk magunkból, akkor elégedettek lehetünk, tele leszünk önbizalommal, megváltozik a hozzáállásunk, a megítélésünk és az életünk is. Vonzó nő válhat belőlünk.  

Amikor rendben vagyok magammal

Ha megfejlődtük önmagunkat és tettünk a külsőnkét is, akkor teljesen mindegy, hogy alacsonyak, vagy magasak vagyunk, szépek, vagy kevésbé szépek vagyunk, tökéletes az alakunk, vagy van rajtunk néhány plusz kiló, akkor is a felszínre tör a belső szépség és az elégedettség. Ekkor már tudatosan “befolyásolhatjuk” a férfit.

Vonzó nő

Már a nevében is benne van a vonzás. Ez nem a vonzás törvényéről szól, hanem sokkal inkább arról, hogy a nő miként tud mágnesként vonzani egy férfit. A külső és a belső harmóniáján kívül is van még valami, ami meghatározza a vonzás eredményességét. Ez maga a NŐ. 

A nő és a férfi nem csak fizikai megjelenésükben térnek el egymástól, hanem minőségeikben és szerepeikben is. Ha egy nő erővel és küzdelem árán szeretné felhívni magára a figyelmet, ily módon kívánja megszerezni az elismerést, akkor az akaratának éppen az ellenkezőjét fogja elérni. Taszítani fogja a férfit – aki aztán menekülőre fogja.

Miért?

Mert ereje a férfinak van, a nőnek pedig tartása. Ha erővel próbáljuk megszerezni a férfit, agresszívan és kényszerítően hatunk rá, akkor a férfi ellenállásba kezd, és nem nőként fog ránk tekinteni. 

A nőiesség lágy, gyengéd és egyáltalán nem tolakodó. Egy Nőnek elég megjelennie, hogy előidézze a vonzást. Ha egy Nő Valódi Nő, akkor mágnesként működik és elérni, hogy a férfi magától meginduljon felé. A Nő ismeri a nőiességet, amivel felhívja magára a figyelmet. 

Néha elég egy mosoly, egy csábos tekintet, egy kecses mozdulat, egy elejtett táska, egy botlás, ami keringőre hívhatja a férfit. 

Nem kell küzdenünk, sem erőlködnünk, mert ha nem akar minket, akkor semmilyen módon sem fog akarni. Viszont ha felhívjuk magunkra a figyelmet, akkor el tudja dönteni, hogy akar-e hozzánk kapcsolódni. Tele vagyunk lehetőséggel, hogy nőként kezdeményezzünk. Hogyan? Nőiségünkkel vetessük magunkat észre a férfival. A kezdeményezés, a figyelem magunkra terelése mindig lehetőség – párkapcsolaton belül is, vagy ismerkedésénél – csak a módját szükséges jól megválasztanunk. 

Ha te is szeretnél sikeres nő lenni, de nem tudod; HOGYAN?, akkor érdemes lehet elolvasni a 99% Légy az egyetlen! című könyvem, eljönni a 99% 2 napos tanfolyamra, hogy te is magabiztos, határozott, tartással teli nő lehess, akit megbecsül a férfi. 

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy a lehető leghamarabb értesülhess a legújabb bejegyzésekről.

Csodás napot!

Tari Valéria

Feldolgozás…
Success! You're on the list.

Leave a Reply

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: