Komolyan gondolja a férfi a kapcsolatot, vagy csak játszik velem?

Egy párkapcsolat elején ismerkedünk, próbáljuk megfejteni a másik titkait, majd ahogy telik az idő, felmerülhet az igény, hogy összekössük az életünket, összeköltözzünk, vagy valamilyen formában elmélyítsük a kapcsolatot. Ha már hosszabb ideje vagyunk együtt, és azt vesszük észre, hogy a megszokott rutinon túl a párunk nem von be minket eléggé az életébe, akkor felmerülhet bennünk a kérdés:

“Komolyan gondolja?”

Akár milyen furcsának tűnik elsőre, érdemes lehet először magunknak feltenni a kérdést:

“Komoly kapcsolatra vágyom? Készen állok egy új szerelemre? Készen állok az elköteleződésre?”

Előfordulhat ugyanis, hogy olyan élethelyzetbe kerülünk, hogy lényegében mi magunk nem állunk készen egy kapcsolatra. Lehet, hogy éppen csak túl vagyunk egy fájdalmas szakításon, (és nem mindig a kutyaharapás szőrével a jó megoldás) de az is lehet, hogy annyira terheltek vagyunk, hogy magunk sem tudjuk eldönteni, hogy valójában mit is akarunk. …és ha őszintén szembenézünk magunkkal, talán még az is kiderülhet, hogy valójában mi nem akarunk elköteleződni, és jó az a langyos kapcsolat úgy, ahogy van. 

Ezek mind kiderülhetnek a felszínen lévő tudatos gondolatokból is, de mi van akkor, ha a tudattalan programja határoz meg minket?

Ha megvizsgáltuk valódi szándékunkat, és úgy gondoljuk, hogy készen állunk, valóban szeretnénk egy párkapcsolatot, akkor még mindig lehetnek a tudattalanunkban meghúzódó gátló tényezők. Ezek a negatív programok “láthatatlanok”, nem vagyunk a tudatában, viszont gátolnak minket abban, hogy kiteljesedjünk, és megéljük a tudatosan vágyott kívánságainkat. 

Ezek lehetnek gyermekkori berögződések, negatív minták, amik azt üzenik az Univerzumnak, hogy “csak olyan férfit küldjön, aki nem akar elköteleződni, és nem gondolja velem komolyan”. Mik lehetnek ezek a gátló programok?

Az egyéni konzultációk alkalmával azt tapasztalom, hogy a leggyakoribb bevésődések az alábbiak:

“Nem vagyok elég szép.”

“Nem vagyok elég jó.”

“Nem vagyok elég szerethető.”

“Feltételekhez kötött a szeretet”

“Nem érdemlem meg.”

Ezek a hitrendszerek már önmagukban is megpecsételhetik a sorsunkat, de ha ehhez még hozzáadódik, hogy a szüleinkkel sem ápoltunk jó kapcsolatot, esetleg olyan mintát láttunk, hogy apa és anya nem élnek harmonikusan, akkor nagy a valószínűsége, hogy olyan férfihoz “érkeznek meg” az energetikai üzeneteink, aki éppen így gondolnak ránk is. 

Mit lehet ilyenkor tenni?

Önismereti munkával (ThetaHealing, Családállítás Kineziológia stb.) feltárhatóak és oldhatóak ezek a negatív bevésődések, és ki is lehet őket egy minket támogató, pozitív programra cserélni, hogy olyan “üzenetet küldjünk”, ami tudatosan is megfogalmazódik bennünk. Azaz a tudatos gondolat egyezzen a tudattalanban futó programmal. 

Mi van akkor, ha a jó programok futnak bennünk?

Tételezzük fel, hogy a szándékunknak megfelelő a tudattalan programja, de a férfi ennek ellenére sem mutat érdeklődést a kapcsolat elmélyítése iránt. Lehet, hogy már hónapok óta találkozgatunk, étterembe is járunk, kellemes és minőségi időt töltünk együtt, de valahogy többre vágyunk, és közelebb szeretnénk magunkhoz érezni. Szeretnénk megélni az intimitást, és vágyunk arra, hogy jobban bevonjon minket az életébe. 

Teljesen jogos vágyunk, hogy fejlődjön és mélyüljön a kapcsolat.

Mit tegyünk?

Sajnos vannak olyan férfiak, akik hosszú éveket képesek eltölteni egy langyos és kényelmes állapotban. Lehet, hogy nagyon kedvesek, nagyon figyelmesek, de nem lehet tudni, hogy mire számíthatunk velük kapcsolatban. Ha mi ettől rosszul érezzük magunkat és többre vágyunk, akkor választás elé szükséges állítani a férfit. 

Kezdjük el azt a fajta női kommunikációt, amit a 99% elnevezésű 3 napos tanfolyamon is tanulunk.

“Bizonytalan vagyok és félek, mert nem tudom, hogy mi lesz a jövőben.”

“Nekem fontos biztonságban tudnom magam, tudnom kell, hol a helyem.”

“Tudnom kell, hogy kihez tartozom, mert tartozni szeretnék valakihez.”

“Nagyon fontos vagy nekem és nagyon szeretlek, de nem biztos, hogy ez fordítva is igaz. Én ettől félek, és nem szeretnék ebben a bizonytalanságban élni.”

Egy férfinak nem kellenek évek, hogy eldöntse, mit szeretne a kapcsolattól és a nőtől. Ahhoz sem kellenek évek, hogy eldöntse, jók vagyunk-e, szépek vagyunk-e, érdekesek vagyunk-e a számára. A férfiak pontosan tudják, hogy mit akarnak. (Gyakran azonban nem halljuk meg, mert illúziót építettünk magunknak, és szeretnénk elhinni, hogy úgy van, ahogy mi gondoljuk.) 

A férfi szereti a kényelmet, és vannak olyan férfiak, akiket választás elé szükséges állítanunk. Ilyenkor fel kell állítanunk a saját határainkat, és el kell érnünk, hogy válaszokat kaphassunk. Körülbelül két év bőven elég ahhoz, hogy megismerjük a másikat, és döntsünk afelől, hogy összekössük-e az életünket, elmélyítsük-e a kapcsolatunkat. Ennyi idő után már mindent tudunk a másikról, és lényegében csak egy döntés nem született még meg. 

Ha elérünk erre a pontra, akkor nagyon fontos, hogy valódi nővé váljunk, nőként kommunikáljunk, és csendesen, de tartással, elkezdjünk kihátrálni a kapcsolatból. 

Ez nagyon sok nő számára ijesztő lehet, hiszen félhetünk a veszteségtől és a magánytól. (Ezek azonban megint csak tudattalanban futó negatív programok) Éppen ezért felmerülhet bennünk a kérdés:

De mi történik, ha jogos a félelmünk és elhagy?

Akkor legalább időben megtudjuk, és nem pazarolunk el további értékes éveket az életünkből egy olyan férfira, akinek nem vagyunk fontosak. 

Akár mennyire ijesztő, a kapcsolatból való kihátrálás nagyon hatásos, ugyanis ilyenkor tudhatjuk meg a kérdéseinkre a válaszokat. Ilyenkor derül ki, hogy mi a férfi valódi szándéka. 

  1. Ha jön utánunk és követ minket, – azaz nem hagyja, hogy kilépjünk a kapcsolatból –  akkor fontosak és értékesek vagyunk számára. Bekapcsol nála a birtokvesztés lehetősége, és mivel nem akarja veszni hagyni a “birtokát”, ezért tenni fog a kapcsolatért. (A kihátrálás nem egyenlő az érzelmi zsarolással.)
  1. Ha nem követ minket, hagyja, hogy menjünk, akkor sajnos nagy a valószínűsége, hogy ez egy kényelmi kapcsolat volt. Lehet, hogy többek voltunk a hasznosnál, de sajnos annyira mégsem tartott minket értékesnek, érdekesnek, hogy több energiát fektessen bele a kapcsolatba.

Bármelyik eredmény lehetséges, azonban mindkettővel jól járunk. Lehet, hogy az utóbbi fájdalmasabb, viszont megtudtuk, hogy nem mi vagyunk számára a nagy Ő, ezért nem kell további időt és energiát vesztegetnünk egy olyan partnerre, aki nem érdemel meg minket. Ha pedig feldolgozzuk és továbblépünk, akkor teret engedhetünk egy új, igaz kapcsolatnak. Nem szabad attól félnünk, hogy nincs nála jobb, és nincs más szabad férfi.

Ha az első következik be, akkor viszont elindul a kapcsolatunk a fejlődés útján, és elérhetjük a kiteljesedést.

A legfontosabb, hogy ismerjük a párunkat, hiszen minden kapcsolat és személyiség egyénenként eltérő. Tudnunk szükséges, hogy mi mozdítja őt meg, hogy mi motiválja, és eszerint szükséges kommunikálnunk. Legyünk tartással teli valódi nők, és irányítsunk nőként, hogy elérjük a céljainkat. 

Nem tudod a megoldást? Tehetetlennek érzed magad? Szeretnél boldog, harmonikus kapcsolatban élni? 

Van megoldás! Keress bizalommal és megoldjuk a problémát! 

Akár egyéni konzultáció kereten belül, vagy csoportos tanfolyamokon is van lehetőséged megoldani a problémáidat, hogy újra nőnek érezd magad!

Még több választ szeretnél? 

Rendeld meg a 99% Légy az egyetlen! című könyvem, amiből megtudhatod:

  • hogyan működik a férfit,
  • hogyan érd el, hogy megbecsüljön a férfi,
  • mitől tud jól működni egy párkapcsolat,
  • mik a leggyakoribb női hibák egy párkapcsolatban,
  • mit tegyél, hogy melletted maradjon a férfit,
  • hogyan legyél vonzó, valódi nő.

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy elsőként értesülhess a lehetőségekről és a blog bejegyzésekről.

Feldolgozás…
Success! You're on the list.

Csodás napot!

Tari Valéria

Leave a Reply

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: