A férfi gyermeket akar, de a nő nem. “Kapuzárási pánik”?

“Kapuzárási pánik”, és a férfiak gyermekvállalása. Nem biztos, hogy az egyik összefügg a másikkal, de az sem kizárt, hogy igen. Érdemes lehet először mind a két fogalmat tisztázni. 

“Kapuzárási pánik”

A “középkori válság” a férfi életközepén (40-50 éves korában) megfigyelhető jelenség. A férfi, – ugyan úgy mint egy nő – bejár egy életutat. A nő és a férfi útja azonban teljesen eltérő, mivel eredeti minőségeink, és szerepeink is mások.

A férfiak nem férfinak születnek, hanem életük során válnak azzá. A férfi útjának az első szakasza a nőiességhez vezet. Ez a nőkkel való kapcsolatot jelenti, és a nők által kezdődik. Már a születése pillanatában is meghatározó ez a kapcsolat, hiszen édesanyja jelen van az életében. Gyermekkorában az édesanyja mellett további nők jelennek meg, és ez folytatódik egészen a felnőtté válásig. 

Ebben az időszakban tanulják meg, hogyan viszonyuljanak az életükben jelenlévő nőkhöz. Édesanyjuk, nagymamájuk, lánytestvérük, szerelmük, feleségük stb. végigkísérik ezt az életszakaszt. Ekkor ismerik fel, hogy ők más térben léteznek. Magukat teljes értékű férfinak érzik, de a nőiesség vonzó számukra. 

Mivel a női minőség önmaguktól ellentétes, ezért a vágy ellenére is önmagukon kívül hagyják, és magukon kívül létezőnek kezelik, pedig tudattalanul kezdenek hozzáférni saját női oldalukhoz. 

A mai apanélküli társadalom egyik legnagyobb veszélyforrása, hogy azok a férfiak, akik képesek a női oldalukhoz kapcsolódni, azok az apa hiánya miatt ott is ragadnak, és torzulhat az önképük. Sajnos ez deformitáshoz vezethet. Ebből a férfiból hiányozhatnak az igazi férfi minőségek. Eltűnik belőle a eltökéltség, az önbizalom, és a magabiztosság. 

Akár milyen hihetetlen, ők a “macho” típusú férfiak. Érzéketlenek, és megtévesztő tulajdonságokkal próbálják kompenzálni nem létező férfiasságukat.

Amelyik férfi képes a női oldalát megtapasztalni, és meghaladni, az képes a mélyebb férfiasság megélésére is, mert megfogalmazódik benne  a valódi férfiasság igénye. Belőle “vad férfi” válik, ami a “középkori válság” – kapuzárási pánik – idején érkezik meg. Ilyenkor a férfi magába fordul, “magányosan él”, hogy megtarthassa önállóságát. A társadalom peremére helyezi önmagát, hogy valódi véleményt formálhasson, és felvállalja önvalóját. Ebben a szakaszban történik, hogy nőiessége visszafordul a férfiasságba, és visszatér magába a férfiba, majd egységesíti a két minőséget. 

A “középkori válság” tehát a férfi önmagába fordulását, önmaga férfiasságának felvállalását jelenti, amikor valóban kicsit magukba fordulva megfogalmazódik bennük, hogy kik ők, és mi életük célja. 

Több ezer évvel ezelőtt az ember értette, hogy a fiúnak egyrészt el kell szakadnia a nőiességtől, másrészt vissza kell találnia oda. A férfiak útját általában egy mentor kíséri, aki megmutatja nekik a helyes irányt, mert önmagától nem biztos, hogy képes haladni. A mentor lehet az apa, egy edző, egy jó tanár. Ha nincs az életében jelen a mentor, akkor lehet, hogy soha nem talál rá valódi útjára, és soha nem válhat igazi férfivá.

A férfi, és a gyermekvállalás

Ha a férfinak nincs lehetősége férfinak lenni a nő mellett, ha a nő nem ad teret a férfiasságnak, ha a nő nem engedi, hogy a férfi hű legyen a szerepéhez, ha a nő nem készteti cselekvésre a férfit, ha a nő mindent megtesz a férfi helyett, akkor a férfi nem fogja magát férfinak érezni. Úgy fogja megélni, hogy nincs rá szükség, jelenléte haszontalan. Ekkor a nő is kilép a szerepéből, aminek következménye, hogy nem fog működni a párkapcsolat. 

Őseink között nem volt kérdés, mit vállal a nő, és az sem, hogy milyen szerepe van a férfinak. A férfi vadászott, élelmet szerzett, csatába szállt, harcolt, mamutot kergetett, – vagy éppen tigris elől futott – biztonságot nyújtott a nőnek, gondoskodott a fajfenntartásról, a védelemről, és egész nap azért küzdött, hogy az otthon lévőknek (nők, gyerekek) megteremtse azt, amire szükségük van, azaz kielégítse a nő és gyermek szükségleteit. 

A lét körforgásában, a társadalmon, és a párkapcsolaton belül is megjelennek az egyéni szükségletek. Az ember legfőbb törekvése, hogy minden szükséglete ki legyen elégítve, – így az utódnemzés is, hogy fenntartsa genetikáját a jövő számára – de ennek ellenére képesek vagyunk rangsorolni ezeket a szükségleteket, és előtérbe helyezni a számunkra legfontosabbat. 

Márpedig a mai társadalom megpróbálja elnyomni a férfit, és az ő szükségletit, – pl.: gender elmélet, túlzó feminizmus – így nem tudja megélni valós férfi mivoltát. Nincs tere, nincs lehetősége, így marad számára az egyetlen ősi funkció: a teremtésen belül az utódnemzés, hogy bizonyíthassa férfiasságát. (A 99% Légy az egyetlen! című könyvemben, valamint a 99% elnevezésű 3 napos tanfolyamon is nagyon sokat érintjük ezt a témát, hogy egy mélyebb, és átfogóbb képet kapjunk a férfiról, és az ő működéséről.)

Itt azonban rögtön hozzá is tenném, hogy ez nem minden, hiszen mindenki rendelkezik szabad akarattal. Ez csak egy általános leírás, hogyan működik ma a társadalom, és hogyan működik eredeti szerepeiben a férfi, és hogyan a nő. 

A férfinak azonban jogos igénye – ősi szerepéhez méltóan az utódnemzés, fajfenntartás – hogy gyermeke legyen, hiszen a létfenntartás, és az élet továbbadása ezen múlik. DE!

Mit tegyünk, ha nőként nem akarunk gyermeket vállalni, de a férfi igen.

A nő azonban ugyan úgy szabad akarattal rendelkezik, és jogos az az igénye, ha nem szeretne gyermeket vállalni.Nem minden nő egyforma, ezért igényeink is eltérőek, és ezt el kell fogadnunk. 

Ha a párkapcsolat elején úgy gondoljuk, hogy nem akarunk gyermeket, akkor ezt érdemes már az elején tisztázni. Azonban az idő elteltével változunk, és igényeink is változhatnak. Ez teljesen normális. Jobban megismerjük egymást, kiépítjük a bizalmat, harmonikusan élünk, és szeretnénk egy magasabb szintre emelni a kapcsolatot. Ez teljesen jogos igény bármely fél részéről. 

Azonban ha az egyik fél továbbra is kitart eredeti álláspontja mellett, akkor érdemes egy újabb mély beszélgetésbe fogni, hogy mindenki elmondhassa az igényeit. Ha a nő továbbra is úgy gondolja, hogy nem szeretne gyermeket, a férfi pedig kitartó ezen szándéka mellett, akkor sajnos nem biztos, hogy a kapcsolat működni fog, hiszen egyik felet sem szabad megfosztani a szabad akaratától, és a jogaitól.

Mit tegyünk ilyenkor?

Üljünk le, és beszélgessünk. Mondjuk el, indokoljuk meg, hogy miért nem szeretnénk gyermeket, lépjünk hátra, és hagyjuk, hogy ő döntsön. Ne veszekedjünk, ne harcoljunk, és ne próbáljuk ráerőltetni az akaratunkat a másikra, és ne hánytorgassuk a múltban tett “fogadalmakat” sem. Legyünk őszinték, nyitottak, és befogadóak. El kell fogadnunk, hogy változunk, és az igényeink is változhatnak. Legyünk valódi nők (a 99% elnevezésű 3 napos tanfolyam ebben segíthet) és várjunk türelemmel. Ebben az esetben a férfinak szükséges döntenie, amit tiszteletben kell tartanunk, és el kell fogadnunk.

Hogyan dönthet a férfi?

Dönthet úgy, hogy kiszáll a kapcsolatból, még akkor is, ha az fájdalmas számára. Lehet, hogy hosszabb lesz az elengedés folyamata, és a kapcsolat lezárása, de tisztelnünk szükséges, és el kell fogadnunk a döntését. El kell tudnunk őt engedni, mert nem gátolhatjuk a szabad akaratában.

Azonban, dönthet úgy is, – ha mi nagyon nagyon valódi nők vagyunk – hogy mi, azaz a személyünk fontosabbak vagyunk számára, mint a gyermek, és vállalja tovább a kapcsolatot. 

Semmi esetre se kényszerítsük bele a másikat a mi akaratunkba, hanem lépjünk hátra, és legyünk valódi nők. Bárhogy lesz, úgy lesz a jó, és ne féljünk attól, hogy nem találunk olyan férfit, aki szintén hasonlóan gondolkodik a gyermekvállalást illetően, mint mi.

A szabad akarat, és a szándékunk melletti elköteleződés mellett azonban lehet, hogy érdemes megvizsgálni magunkat, hogy nőként miért nem szeretnénk gyermeket. Lehet, hogy rossz volt a kapcsolatunk a szüleinkkel, vagy rossz példát láttunk, vagy féltjük a szabadságunkat, de lehet, hogy félünk a felelősségvállalástól. Ha ezeket önismereti módszerek segítségével megvizsgáltuk, helyreraktuk a hitrendszereinket, akkor még kitarthatunk eredeti szándékunk mellett, és dönthetünk úgy, hogy valóban nem szeretnénk gyermeket. Ez is teljesen normális, hiszen mindenkinek saját joga van a saját élete, teste felett.

Nem tudod a megoldást? Tehetetlennek érzed magad? Szeretnél boldog, harmonikus kapcsolatban élni? 

Van megoldás! Keress bizalommal és megoldjuk a problémát! 

Akár egyéni konzultáció kereten belül, vagy csoportos tanfolyamokon is van lehetőséged megoldani a problémáidat, hogy újra nőnek érezhesd magad!

Még több választ szeretnél? 

Rendeld meg a 99% Légy az egyetlen! című könyvem, amiből megtudhatod:

  • hogyan működik a férfit,
  • hogyan érd el, hogy megbecsüljön a férfi,
  • mitől tud jól működni egy párkapcsolat,
  • mik a leggyakoribb női hibák egy párkapcsolatban,
  • mit tegyél, hogy melletted maradjon a férfit,
  • hogyan legyél vonzó, valódi nő.

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy elsőként értesülhess a lehetőségekről és a blog bejegyzésekről.

Feldolgozás…
Success! You're on the list.

Csodás napot!

Valéria

Leave a Reply

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: