Miért mindig AZT akarják a férfiak?

Gyakori a jelenség, és néha tétlenül tűnődünk, hogy világunk koronázatlan királyai miért sürgetik annyira a testiséget, és miért tesznek szépen csengő, hamis ígéreteket csak azért, hogy a lehető leghamarabb ágyba bújjunk velük.

A férfiak mindig AZT akarják!

Igen, és mindent meg is fognak tenni annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb elérjék céljukat. Ennek a jelenségnek az egyik oka, hogy a szexualitás, azaz a testiség egy fizikai szükséglet, ugyanúgy, akárcsak az evés, az ivás, vagy az alvás.

Abraham Maslow amerikai pszichológus a ’40-es években kidolgozta a szükséglethierarchia motivációs elméletét, ami hét szinten gyűjti össze az emberi szükségleteket. Maslow eredeti elmélete szerint a szükségletek egy hierarchiát képeznek. Ahhoz, hogy a szükségletek felsőbb szintjeire jussunk, először ki kell elégíteni az alsóbb szinteket.

A Maslow piramis szintjei

A piramis legalsó szintjén a fiziológiai szükségletek állnak. Ezek azok a hétköznapi, az élő szervezetre jellemző, biológiai, élettani szükségletek, amelyek nélkül nem, vagy nehezen léteznénk. Ilyen a légzés, az anyagcsere, alvás, evés, ivás és a szexualitás. 

A szexualitás a legalsó szinten, azaz a hiányszükségletek, a mindennapos fiziológiai igény szintjén található. Az igények és hiányérzetek időszakosan lépnek fel, és ha egynél több szükséglet is kielégítetlen egy adott időpontban, akkor először az alsóbb szintűt szükséges kielégíteni. 

Amennyiben Maslow állítása igaz a motiváltságról – azaz arról, hogy képesek vagyunk minden energiánkat mozgósítani annak érdekében, hogy az uralkodó hiányt kielégítsük-, akkor nem kell csodálkozni azon, hogy a férfiak az egyik legalapvetőbb igényüket, a szexualitást, – mint megjelenő kényszerítő hiányérzetet- igyekeznek mindenekelőtt kielégíteni. (Ez nálunk nőknél is így lenne természetes, csak sok esetben a gátlásosságunk, a gyermekkori traumák és negatív hitrendszerek elnyomják ezt az igényünket, rosszabb esetben pedig, nem kívánt kényszernek éljük meg.)

Ezért a férfiak valóban mindent hajlandóak megtenni, hiszen ezáltal is ki tudnak áradni, képesek megélni férfiasságukat, és gondoskodni a fajfenntartásról (még ha csak elméletileg is). A viselkedés – ebben az esetben az udvarlás – aktivitása megnő, és minden energiát megmozgatnak annak érdekében, hogy kielégítsék a hiányt.

A férfi addig motivált, amíg ki nem elégíti az aktuális hiányát, vagy el nem éri a célját. De! Ez csak a hiányszükséglet megjelenésénél igaz. Mi van még a háttérben?

A férfi alaptermészetéhez tartozik a teremtés. Nem is olyan rég, a férfi még képes volt a benne lévő gondolatokat anyagba fordítani, azonban mára egyre kevesebb lehetőségük van a tényleges alkotásra. A mai állások, a mai társadalmi elvárások egészen mást követelnek tőlük, és nagyon gyakran összekeverik a pénz halmozását a teremtéssel. A pénzt ugyanis nem lehet megteremteni, mert a lélek szempontjából az csak egy illúzió. Teremteni csak azt lehet, ami önmagunkból fakad, majd az anyagba fordul.

Éppen emiatt a pénz halmozása nem tudja kielégíteni a teremtés iránti igényt, ezért hiányérzet marad a férfiban. Mivel az utódnemzés és a fajfenntartás ugyanúgy a kiáradáshoz, azaz a teremtés hatáskörébe tartozik, ezért ma egyetlen lehetőségként minket kergetnek, és mindent megígérnek, csak azért, hogy valamilyen úton-módon megélhessék kiáradásukat, teremtésüket. Mit tehetünk?

Fogadjuk el és fordítsuk a javunkra! Ha egy kicsit nyitottá válunk, és energiát fordítunk ennek a programnak a megismerésére, akkor helyesen fogjuk kezelni ezt a jelenséget, nem beszélve arról, hogy az előnyünkre is fordíthatjuk, így könnyebben megtalálhatjuk a valóban hozzánk illő párt.

A férfiak nem tudatosan élik meg a teremtés hiányát, viszont mindent elkövetnek azért, hogy megélhessék. És ha csak egyetlen elérhető forrása maradt – a testiség – akkor mindig próbálkozni fognak, hogy minél hamarabb és minél többször elérhessék. Azonban ha odaadjuk magunkat már az első alkalmak után, akkor teljesítették “teremtési vágyukat” és mennek tovább, hogy máshol és mással is megélhessék.

Viszont ha ellenállunk és kiálljuk az idő próbáját, nem adjuk magunkat rögtön oda, akkor érdekessé válhatunk, mert kiderülhet, hogy milyen a valós személyiségünk, érdekesek vagyunk-e a férfi számára, jól érzi-e magát a társaságunkban. Ha lehetőséget adunk neki arra, hogy titkokkal teli személyiségünket megismerhesse, akkor mi magunk leszünk érdekesek számára, fennmaradhat az érdeklődés, és nem csak a kíváncsiságát szeretné már kielégíteni.

Fordítsuk javunkra a testiség iránti érdeklődésüket!

A férfiak nem tudatosan élik meg a hiányt, és gyakran előfordul – a párkapcsolatok kezdeti szakaszában -, hogy érzelmeiket félretéve, ösztöneikre hallgatva, az elköteleződés gondolata nélkül eleinte csak próbálgatnak. Mivel funkcionálisan élik mindennapjaikat, ezért kihasználnak minden adandó alkalmat. Azonban ha ezt tudjuk és észrevesszük, akkor a javunkra is fordíthatjuk, hogy megtudjuk kik vagyunk a számára.

Derítsük ki, hogy mit érünk neki! Amikor meghalljuk az ágyba hívó hízelgő szavakat, akkor álljunk ellen, mondjunk nem-et, és akkor kiderül, hogy csak AZT akarja, vagy minket.

Ilyenkor fel szokott merülni a nőkben az a gondolat, hogy : “De mi van akkor, ha nemet mondok, és nem látom többé?

Akkor szerencse, hogy még mielőtt beleéltük volna magunkat a kapcsolatba, ez kiderült. Megkíméltük magunkat a fájdalomtól és a csalódástól.

Azonban ha az elutasítás ellenére is jön, keres minket, szívesen találkozik velünk, az azt jelentheti, hogy jól érzi magát a társaságunkban, és valóban mi érdekeljük.

Ne féljünk az elutasítástól, mert megkímélhetjük magunkat a fájdalomtól és a csalódástól.

A férfit az motiválja, hogy mit tud velünk kezdeni

Ha nemet mondtunk, engedjük el a félelmünket, és figyeljük meg, hogy érdeklődik-e a továbbiakban is. A férfit ugyanis az motiválja, hogy az idő nagy részében milyenek vagyunk, mit tud velünk kezdeni. Az érdekli, hogyha elköteleződik, akkor tud-e velünk beszélgetni, mennyire kellemesen tudja velünk eltölteni az idejét. Arra figyel, hogy az együtt töltött időben, mennyire vagyunk izgalmasak, érdekesek, humorosak, kreatívak, kedvesek, figyelmesek, gondoskodóak. Azt keresi, hogy tud-e a társaságunkban töltődni, nevetni, mennyire tudunk együttműködni, vagy mennyire vagyunk unalmasak.

Egy párkapcsolatban nagyon fontos megértenünk, hogyan működik a férfi, mi az, amit keres bennünk, mi az, ami számára kedves, mi az, amitől jól érzi magát. Ha valóban komolyan érdekeljük, akkor a visszautasítás kihívássá válik, ezért harcolni kezd, és mindent megtesz azért, hogy többet lehessen velünk.

Ők mindig „kergetni” fognak minket, de ez csak önmaguk szórakoztatása, egy érzelemmentes próbálkozás. A bennünk futó negatív programok és minták miatt gondolhatjuk azt, hogyha odaadjuk magunkat, akkor mellettünk fog maradni. Gyakran olyan hitrendszerünk van, ami azt üzeni, hogy a testiség az ára a kapcsolatnak, vagy pedig áldozattá kell válnunk, hogy észrevegyen minket egy férfi.

Ha azt gondoljuk, hogy önfeláldozásunk miatt el fog köteleződni, akkor tévedünk, és nagy csalódásnak tehetjük ki magunkat. Ne hagyjuk, hogy eluralkodjon rajtunk a félelmünk, és vegyük azt is észre, ha meg akarunk felelni a férfi elvárásainak.

Szeretnél többet megtudni a férfiakról? Szeretnéd megérteni, hogyan működnek? Szeretnéd te irányítani a párod és a kapcsolatod? Jó lenne, ha megbecsülne a férfi, és kitartana melletted? Jó lenne, ha észrevenne? Jó lenne, ha számítanál? Jó lenne, ha melletted maradna?

Rendeld meg a 99% Légy az egyetlen! című könyvem, amiből kiderül:

  • hogyan működnek a férfiak,
  • mitől nem működik a kapcsolatok 99%-a,
  • hogyan érd el, hogy megbecsüljön a férfi,
  • hogyan irányítsd a férfit,
  • hogyan keltsd fel a férfi érdeklődését,
  • mit tegyél, hogy észrevegyen a férfi,
  • hogyan érd el, hogy ne csaljon meg a férfi,
  • hogyan érd el, hogy “lehozza érted a csillagokat”…

Legyen csodás napod!

Valéria

Feldolgozás…
Success! You're on the list.

 Megrendelem a 99% Légy az egyetlen! című könyvet

4.800Ft

Leave a Reply

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: