Hogyan működik a nő, és hogyan a férfi?

Az egyik kedves olvasó azzal kapcsolatban keresett meg, hogy mit lehet tenni az összezártság idején. A férje home officban dolgozik, ő pedig a gyerekekkel tanul otthon. A kapcsolatuk amúgy harmonikus, de az utóbbi hetekben egymás idegeire mennek. A hölgy jobban tolerálja a bezártságot, a férjet viszont sokkal jobban megviseli a kialakult helyzet. A hölgy kérdése az volt, hogy:

Mit tud tenni annak érdekében, hogy javítson az állapoton, hogy megkönnyítse az összezártságot.

Valóban nehéz időket élünk, és az összezártság elmérgesítheti kapcsolatainkat. Nem csak magunk, és szeretteink egészségéért, hanem a jövőnkért, kapcsolatainkért is jogosan aggódhatunk. Ez a járványhelyzet rámutat az emberi kapcsolatok értékére, és azt is megmutatja, hogy ezek a kapcsolatok mennyire sérülékenyek lehetnek, mennyivel nehezebb összezártság esetén fenntartani a feszültségmentes állapotot, és mennyivel nehezebb jó hangulatban eltölteni a kényszerrel történő egymáshoz kötést. 

Ahhoz, hogy megértsük a férfi cselekedeteit, gondolkodását, ahhoz tudnunk kell, hogyan működik a férfi, mert az ismeret nélkül nem tudunk változást elérni.

A férfiak egy vészhelyzet esetén egészen másképp reagálnak, mint egy sima hétköznapon. A férfiak alapműködéséhez hozzátartozik egy ősi program, ami a tudattalanban fut, és ez a program készteti őket akkor is, amikor vészhelyzet esetén védelmet kell nyújtaniuk. A férfi ősi szerepe ugyanis az élelemszerzés mellett a biztonság nyújtása. Ő azért ment csatába, hogy megvédje a családját, faluját, az országát, a birtokát és a közösségét az ellenséggel szemben. Azért ment vadászni, hogy ellássa élelemmel a szeretteit, és mindent megtett a túlélés érdekében. Ezek az eredeti szerepek lényegében olyan ősi minták, amik ma is bennük élnek, és hiába élünk modern korban, ezek nem változnak. Ez le van írva az ősi tanokban is, és tudatosan is megfigyelhetőek. Lényegében ezek a minták, és szerepek határozzák meg a férfi mai működését is. 

Ha ezekből az ősi szerepekből indulunk ki, akkor tudnunk szükséges, hogy nem csak a férfiaknak, hanem a nőknek is megvannak az eredeti szerepeik, és minőségek, viszont a férfiakkal ellentétben, mi ezeket az idő folyamán elkezdtük elnyomni magunkban, és egyre inkább átvettük a férfiak szerepit, és mintáit. 

Nagyon fontosnak tartom az egyenjogúságot, és magam is a nők egyenrangúsága mellett állok, de ugyan ilyen fontosnak tartom a nők eredeti szerepeit is, és azt, hogy ezeket integrálni tudjuk a jelenbe. Sokat beszélgetünk erről a 99% elnevezésű 3 napos tanfolyamon. 

Amikor az emancipáció igénye felmerült, akkor a nők még az eredeti szerepeikkel és minőségeikkel tudták elérni a jogaikat!…és kiket kellett meggyőzniük? A férfi vezetőket.

Mára ezek a szerepek eltűntek, és lényegében, ha szélsőségesen akarok fogalmazni, akkor a nők elférfiasodtak. Kérlek értsd jól. Az eredeti szerepeinket, és minőségeinket szükséges a jelenbe integrálnunk, ami nem azt jelenti, hogy megint el kell nyomni a nőket! Sőt! Az eredeti szerepeinkkel, és minőségeinkkel képesek lehetünk javítani kapcsolati minőségeinken, nem beszélve a párkapcsolatról a házasságról. Jogosan felmerülhet a kérdés, hogy miért mindig, mi nők legyünk azok, akik tesznek valamit a kapcsolatokért. Miért nem a férfiak változtatnak?

Teljesen értem a kérdést, és én magam is feltettem már. Miért mindig én?

Azért, mert a férfi úgy működik, hogy majd ő tudja,… és mivel  ő tudja, ezért nem is kérdez meg senkit, mert fel sem merül benne, hogy lehetne másképp is. Mi nők vagyunk csak képesek ezen változtatni, mégpedig az eredeti szerepeink, és minőségeink felszínre hozatalával, és a női kommunikációnkkal. Több millió férfi agyát kellene átprogramozni, hogy ők tegyenek, ne pedig mi, és ez sajnos lehetetlen. 

Tehát mit tehetünk? A női szerepeinket előtérbe helyezve szükséges megismernünk a férfi működését, és női minőségeinkkel reagálni tetteikre. 

A karantén alatt a férfiban, a tudattalanban futó program miatt bekapcsol a védelmező mechanizmus. A mostani helyzetben viszont az a legnagyobb kihívás, hogy a férfi ellensége láthatatlan, és tehetetlennek érezheti magát. A kardfogú tigrist könnyű észrevenni, az ellen fel tud készülni, de a vírust nem, és nem tudja, hogyan győzze le.

A 99% elnevezésű 3 napos tanfolyamon nagyon sokat foglalkozunk a férfi működésével, a nők eredeti szerepeivel, és nagyon sok gyakorlati példán keresztül gyakoroljuk a női kommunikációt is. 

Csodás napot!

Valéria

Leave a Reply

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: